Social

# alegere cadouri craciun copii #cadouri craciun #cadouri copii

Cadouri de Craciun pentru copii. Cum sa le alegi in mod corect

Alegerea cadoului perfect pentru Craciun nu este deloc atat de usoara precum pare. Chiar daca este vorba despre un copil, care nu isi doreste altceva decat jucarii, este important ca parintii sa acorde atentie multor detalii pentru a nu pune in pericol sanatatea si chiar viata micutilor.

 

Jucariile par, la o prima vedere, inofensive. Insa, in functie de materialele folosite acestea pot fi pline de chimicale. In plus, pentru copiii mici, jucariile care au componente detasabile sau piese mici, sunt un real pericol, deoarece pot fi inghitite cu usurinta.

Cum alegi corect cadoul pentru copii

Cand vine vorba despre cadouri copii Craciun, parintii trebuie sa acorde multa atentie detaliilor.

Desigur, primul criteriu de care trebuie sa tii cont in alegerea cadoului este lista creata de copil pentru Mos Craciun, daca micutul este suficient de mare pentru a spune de isi doreste.

In functie de aceasta lista, trebuie sa selectezi ce cadouri sunt potrivite pentru varsta lui. Daca un copil mai mic de 5 ani isi doreste un puzzle, lego, jucarii cu magneti sau alte jucarii cu piese mici, este mai bine sa le ocolesti. Aceste jucarii sunt deosebit de periculoase pentru copii, deoarece componentele acestora pot fi inghitite si se pot asfixia.

Prin urmare, in momentul in care alegi jucariile potrivite pentru copii, citeste cu atentie eticheta pentru a vedea carei varsta ii sunt dedicate. Pe ambalajele jucariilor trebuie sa fie mentionata varsta incepand de la care sunt recomandate.

Atentie la materiale! Calitatea materialelor este foarte importanta, indiferent de varsta copilului. Prin urmare verifica materialele din care sunt create jucariile, pentru a te asigura ca sunt sigure pentru copii.

Unele jucarii contin plumb si ftalati care pot sanatatea si chiar viata copiilor in pericol. Aceste jucarii trebuie ocolite indiferent de vasta copilului si de pret.

Este indicat, in schimb, sa alegi jucarii confectionate din materiale cat mai naturale, mai ales pentru copiii mici.

Idei de cadouri pentru copii

Iata cateva idei de cadouri copii Craciun, in functie de varsta acestora. Speram sa fie o adevarata sursa de inspiratie.

Cadouri copii 3 ani

Cand cumperi cadouri de Craciun pentru un copil care are varsta intre 0-5 ani, cele mai bune sunt jucariile senzoriale din silicon. Pe langa acestea, poti cumpara papusi din carpe (care sa nu aiba parti tari, in care se pot lovi sau rani) si jucarii din lemn, formare din piese mari, astfel incat sa nu existe riscul de inghitire. Desi acestea din urma sunt sigure avand in vedere materialul si dimensiunile, nu lasa copilul sa se joace nesupravegheat cu ele deoarece se poate rani. 

Pe langa jucarii, ii mai poti oferi copilului carti de povesti, adecvate varstei. Poti alege carti cu tematica de Craciun, carti cu animalutele preferate sau cu persoanjele preferate, daca are deja carti favorite.

Si pentru ca sunt inca mult prea mici sa consume dulciuri, poti inlocui traditionalele bomboane, ciocolatele si alte dulciuri cu fructe.

Cadouri copii 5 ani

Daca esti in cautarea unor cadouri de Craciun pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 9 ani, este important sa fii atent la materialele din care sunt confectionate jucariile pe care le-au cerut Mosului. Pe langa papusa sau masinuta dorita, insa, mai poti adauga un joc de societate, pe care sa-l jucati impreuna, un puzzle adecvat varstei, slime sau nisip kinetic.

Pe lista de cadouri de Craciun mai poti adauga carti de lectura adecvate varstei si preferintelor copilului, precum si fructe, gustari sarate si, daca are voie dulciuri, o cutie cu bomboanele preferate.

Cadouri copii 10 ani

Jocurile de societate, pe care sa le jucati impreuna, sunt o idee buna pentru a-i bucura pe copii. Desigur, in functie de hobby-urile micutilor poti alege si seturi de pictura, desen, sculptura etc. In general insa, la aceasta varsta stiu exact ce isi doresc si nu mai este la fel de dificil ca in cazul celor mici sa alegi cadoul potrivit.

Pentru copiii de peste 10 ani, este mult mai usor de achizitionat cadourile de Craciun. Dupa aceasta varsta fetele incep sa-si doreasca cosmetice, oje, parfumuri. In schimb, baietii pun mai mult accent pe jocurile video. Pe lista se mai pot adauga fructe si dulciuri, dupa preferinta.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea