Social

#dinu patriciu #cadere preturi #piata imobiliara #criza #apartamente

Caderea preturilor imobiliare nu va mai fi oprita

Omul de afaceri Dinu Patriciu sustine, intr-un interviu acordat revistei "Capital" ca piata imobiliara din Romania nu isi va mai reveni in urma crizei si ca metrul patrat de locuinta va ajunge cat unul-doua salarii medii.

Dinu Patriciu a intuit criza din domeniul imobiliar atunci cand cresterea pietei locale parea de nestavilit. El crede ca singurul lucru care amana caderea este intelegerea dintre finantatori si dezvoltatori. Piata este blocata pentru ca finantatorii nu isi trec in bilant creditele neperformante, in timp ce dezvoltatorii tin la pret.

"Acum se afla doar la inceputul caderii. Pana cand metrul patrat de locuinta medie nu va ajunge egal cu unul pana la doua salarii medii lunare, caderea preturilor nu se va opri", sustine omul de afaceri. Acel momentul se apropie: "In cateva luni, caderea nu va mai putea fi oprita, probabil incepand din aprilie, pentru ca, dupa bilantul pe primul trimestru al anului, nu vor mai putea fi ascunse aceste pierderi", afirma el.

Singurii care mai cumpara sunt cei care au nevoie urgenta de o locuinta si investitorii care cauta chilipiruri. "Daca diferenta de pret intre apartamentele noi si cele vechi este mai mare de 20-30%, cumparatorul va opta pentru varianta veche, care e mai ieftina", afirma Ilinca Paun, expert imobiliar Colliers.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea