Social

Cacaoa previne cancerul si diabetul

Daca pana acum va abtineati de la ciocolata amara, ar fi bine sa va revizuiti atitudinea. Beneficiile unui anume compus din boabe de cacao sunt atat de mari, incat acesta poate rivaliza cu penicilina si anestezicele, sustine o echipa de cercetatori americani care si-au publicat un studiu amplu in revista Chemistry & Industry. Ingredientul cu pricina se numeste epicatechina si poate reduce riscurile de aparitie a unor boli grave , precum infarctul sau insuficienta cardiaca , a indicat Norman Hollenberg, profesor de medicina la Scoala de medicina Harvard. PANACEU Hollenberg a petrecut mai multi ani studiind efectele pudrei de cacao la indienii Kuna din Panama, care sunt consumatori ferventi ai acestui produs alimentar. Ei consuma saptamanal aproximativ 40 de cesti de cacao. In randul acestei populatii, riscul de aparitie a infarctului, a insuficientei cardiace, a cancerului si a diabetului este cu 10% mai redus decat la alte populatii care nu consuma frecvent aceasta bautura. "Epicatechina poate, in principiu, sa previna patru dintre cele mai grave boli in tarile vestice", a indicat Hollenberg. Bautura de cacao consumata de indienii Kuna este facuta in casa si este foarte bogata in flavonoizi ale caror beneficii cardiovasculare sunt binecunoscute de cercetatori. Flavonoizii sunt indepartati de obicei din bauturile din cacao care se gasesc in comert pentru ca acestia au un gust amar. Epicatechina se mai gaseste in ceai , vin si ciocolata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea