Social

#premier #ministri #guvern #parlament #lucian croitoru

Cabinetul Croitoru a picat la votul din Parlament

Presedintele Traian Basescu trebuie sa desemneze un nou premier, dupa ce Guvernul Croitoru a picat astazi in urma votului din Parlament. La sfarsitul procesului de votare situatia arata ca 250 de parlamentari au votat impotriva si doar 189 pentru. Cabinetul Croitoru ar fi avut nevoie de 236 de voturi ca sa treaca de Parlament.

La finalul votului, premierul desemnat, Lucian Croitoru a declarat ca avea o echipa care putea face fata cerintelor. "Am facut tot ce puteam eu ca sa institui un guvern de care Romania avea cu adevarat nevoie pentru reformele pe care trebuie sa le faca. Vom vedea acum implicatiile, nu le pot comenta", a declarat Croitoru, citat de Realitatea.net.

Dupa respingerea premierului desemnat de Presedinte, acesta va trebui sa desemneze un nou prim-ministru, fara a avea insa un termen limita . Pana atunci, Guvernul interimar condus de Emil Boc va ramane in functie.

Noul premier ar trebui desemnat in urma discutiilor cu partidele din Parlament si va avea de trecut prin aceleasi etape ca si Lucian Croitoru: alcatuirea echipei in maxim 10 zile si trecerea acesteia prin votul parlamentarilor. Ce nu se stie insa este data la care presedintele Basescu va desemna un nou premier. In plus, potrivit Realitatea.net, oricate guverne ar fi respinse, Traian Basescu nu poate dizolva Parlamentul pana la alegeri.

Citeste si:

Votul pentru Guvernul Croitoru a fost amanat

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea