Social

#cabine de dus walk-in #design baie #cabine de dus

Cabinele de dus walk-in: o optiune versatila si eleganta pentru designul baii tale!

In designul interior contemporan, cabinele de dus walk-in sunt o optiune versatila si eleganta pentru orice tip de baie. Avantajul principal este ca sunt practice si pot fi proiectate in functie de caracteristicile spatiului, astfel incat sa acopere necesitatile ergonomice ale baii tale.

 

In proiectarea unei cabine de dus walk-in te poti juca, atat cu volumetria acesteia, cat si cu finisajele, pentru a crea un spatiu unic, proiectat pentru a satisface nevoile tale. O posibilitatea ar fi inclusiv incorporarea unei banci sau amenajarea unor spatii de depozitare pentru produsele de baie, in interiorul cabinei de dus, realizate din tencuiala sau alte materiale rezistente la apa, precum sticla, plexiglas, lemn tratat, etc.

Finisajele trebuie sa urmeze acelasi stil atat cu designul baii, cat si al intregii locuinte. Poti opta pentru placi mai colorate, daca vrei o cabina mai dinamica care sa te energizeze in fiecare dimineata sau pentru finisaje in tonuri neutre precum ciment sau placi cu aspect de ciment daca vrei sa creezi o zona mai linistita de relaxare. Important este sa iti creezi un spatiu care sa iti transmita starea de care tu ai nevoie, fiind deja cunoscut ca orice detaliu in designul interior al casei tale contribuie la crearea unei stari de bine si a unui mediu echilibrat si armonios.

Propunere de amenajare Delta Studio Design

Pentru o amenajarea corecta si completa a baii pana la cel mai mic detaliu, foarte mare atentie trebuie acordata rigolei de dus, atat din punct de vedere tehnic, cat si estetic. Una din provocarile intalnite in proiectarea unei cabine de dus walk-in consta in evacuarea eficienta a apei, astfel incat sa nu se inunde intreaga baie. Exista pe piata producatori care ofera solutii tehnice pentru performante ridicate, care sa asigure evacuarea rapid a unui volum de apa intre 0,5l/s si 0,8l/s.

Pe langa performantele tehnice, trebuie sa fiti atenti ca si din punct de vedere estetic rigola sa se coordoneze cu celelalte elemente in designul interior al baii, atat cu obiectele sanitare si bateriile, cat si cu finisajele. Astfel, daca ai ales baterii mate negre ai grija sa alegi o rigola care sa urmeze acelasi finisaj. Rigola reprezinta si ea un accesoriu discret si rafinat care trebuie sa se imbine armonios in amenajare.

Sa nu uiti si de alegerea corecta a unor obiecte de iluminat. De cele mai multe ori in bai nu exista si o sursa de lumina naturala asa ca trebuie sa compensezi prin alegerea unor surse de lumina care sa creeze o atmosfera placuta si care sa scoata in evidenta designul baii, atat prin forma obiectelor, cat si prin culoarea luminii alese. In foarte multe proiecte, desi restul elementelor din amenajare au fost alese si pozitionate in mod corect, lipsa unui iluminat eficient conduce la crearea unui dezechilibru major.

Propunere de amenajare Delta Studio Design

Daca crezi ca nu te descurci cu proiectarea baii si a cabinei de dus, nu ezita sa apelezi la sfatul unui specialist. Arhitectii sau designerii de interior te pot ajuta in creionarea unui spatiu potrivit atat din punct de vedere functional, cat si estetic. Costurile suplimentare se vor amortiza in timp si vor prelungi “durata de viata” a designului tau. Vei evita astfel posibilele erori in proiectare, dar si alegerea unui stil de sezon care sa te conduca intr-un timp foarte scurt la o reamenajare.

FOTO: designdeinterior.ro/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea