Social

C.E. solicita Romaniei informatii privind subventiile acordate Nokia

Comisia Europeana (CE) a cerut Romaniei informatii cu privire la subventiile acordate companiei Nokia pentru fabrica de telefoane de la Jucu. Potrivit comisarului pentru Politica Regionala, Danuta Huebner, CE va analiza daca subventiile acordate de Romania pentru activitatile Nokia de la Cluj sunt in concordanta cu legislatia UE.

Comisarul pentru Multilingvism, Leonard Orban , a declarat joi, ca Executivul UE verifica daca la proiectul Nokia de la Cluj au fost acordate ajutoare de stat si ar putea incepe o investigatie oficiala.

Producatorul finlandez de telefoane mobile Nokia si-a deschis o fabrica in judetul Cluj, comuna Jucu, unde a inceput productia inca din luna februarie. Aici urmeaza sa fie asamblat modelul 1200 pentru pietele don Europa, Africa si Orientul Mijlociu. Pana la sfarsitul anului 2008, Nokia Romania va avea 1200 de angajati si 100 de functii manageriale.

In luna ianuarie, Nokia a anuntat planurile de a construi o noua fabrica la Jucu si de a o inchide pe cea detinuta la Bochum , in Germania, unde lucrau 2300 de angajati. Landul german Renania de Nord-Vestfalia, unde se afla localitatea Bochum, a cerut intre timp companiei finlandeze sa returneze subventii si dobanzi in valoare de circa 60 de milioane de euro, ca urmare a inchiderii fabricii din Bochum.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea