Social

Bush si Basescu se vad pe 2 aprilie la Neptun

Manifestarile publice in aer liber sunt interzise in ziua de 2 aprilie in Constanta!

Locuitorii de pe bulevarde, instruiti sa raporteze orice suspect. Comandamentul Natio­nal pentru Se­curi­tatea Summit-u­lui NATO s-a deplasat din nou la Constanta pentru pregatirea evenimentului de la inceputul lunii aprilie. In urma evaluarilor, CNSS a recomandat ieri autoritatilor locale din Constanta ca manifestarile publice in aer liber sa nu se desfasoare in data de 2 aprilie, cand va avea loc, la Neptun , intalnirea presedintilor George W. Bush si Traian Basescu.

Membrii comandamentului au analizat si traseele de deplasare a celor doi sefi de stat la „locul Reuniunii”. Pe cei 60 km de drum, de la Aeroportul International Mihail Kogalniceanu – unde vor ateriza Air Force 1 si aeronava prezidentiala Carpati – pana in statiunea Neptun, vor fi ame­najate culoare rutiere exclusive pentru delegatiile oficiale. Aceste coridoare de pe drumurile europene E60 (Mihail Kogalniceanu – Constanta) si E87 (Constanta – Neptun) vor fi securizate ca la Bucuresti.

Pentru municipiul Constanta sunt inca studiate rutele urbane, deoarece bulevardul Alexandru Lapusneanu – folosit de obicei de Traian Basescu pentru a strabate orasul – este afectat de lucrarile Primariei de scoatere a liniilor de tramvai. Organizarea de santier de pe mijlocul bulevardului face traficul rutier din Constanta asemanator celui din Bucuresti.

Politia mizeaza pe „vigilenta“ constantenilor

Pana atunci, Politia de proxi­mitate are ca sarcina instruirea constantenilor care locuiesc pe arterele principale. Cei 47 politisti de proximitate tin legatura cu administratorii de asociatii de pe marile bulevarde pe care s-ar putea deplasa co­loana oficiala a presedintelui american George W. Bush. Prin asociatiile de locatari , oamenii primesc recomandari de a rapor­ta Politiei orice persoana care li se pare suspecta sau straina de loc, care are arme sau pachete ce ar putea contine materiale periculoase.

Planul de securitate pen­tru intrevederea de la Nep­tun cuprinde si masuri de supraveghere maritima si aeri­ana, de care va fi responsabila Marina Militara. Repetitia ge­ne­rala pentru verificarea dispozitivului de aparare va avea loc pe 1 aprilie, cand George Bush va sosi in Romania, insotit de prima doamna a Americii.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea