Social

#bush #interviu #razboi irak #mea culpa

Bush: Nu eram pregatit pentru razboi

George W. Bush a declarat ca el 'nu era pregatit pentru razboi ' cand a fost ales in functia sa si ca erorile serviciilor de informatii americane in Irak raman cel mai mare regret al celor opt ani ai sai de presedinte, intr-un interviu urmand a fi difuzat luni.

'Eu cred ca nu eram pregatit pentru razboi', a marturisit Bush la canalul ABC care l-a intrebat pentru ce el era cel mai putin pregatit cand a devenit presedinte in ianuarie 2001. '

Cu alte cuvinte, nu am facut campanie spunandu-va: votati pentru mine ca voi fi capabil sa fac fata unui atac. Si cu alte cuvinte: nu am anticipat un razboi', a spus el invocand caracterul complet neasteptat al atentatelor de la 11 septembrie care l-au condus sa declare un 'razboi mondial contra terorismului'.

'Cel mai mare regret al intregii acestei presedintii il va reprezenta imperfectiunea serviciilor de informatii in Irak', a spus el printre altele, vorbind despre in legatura cu care administratia sa l-a acuzat pe Saddam Hussein ca le detine si care au constituit unul dintre marile argumente in favoarea unui razboi contestat in 2003.

Americanii nu au gasit aceste arme in Irak dupa ce l-au izgonit pe Saddam Hussein de la putere. Bush a lasat fara raspuns intrebarea daca el a inceput razboiul stiind ca Saddam Hussein nu avea asemenea arme, mentioneaza AFP. 'Este o intrebare interesanta', a spus el, subliniind apoi inca o data ca nu a fost singurul care se incredea in informatii ca Saddam Hussein avea asemenea arme si ca alaturi de el s-au aflat multi lideri straini sau parlamentari americani.

'Voi pleca de la presedintie cu capul sus', a dat asigurari Bush, care bate recordurile de impopularitate la mai putin de doua luni pana ii va ceda locul lui Barack Obama.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea