Social

#jurnalist aruncat pantofi #bush atacat irak

Bush lasa Irakul sa decida soarta jurnalistului care a aruncat cu pantofii

Presedintele american George W. Bush a declarat marti ca autoritatile irakiene nu trebuie sa reactioneze exagerat in privinta jurnalistului care a aruncat cu pantofii in el in plina conferinta de presa, la Bagdad.

Intrebat de CNN in legatura cu soarta lui Mountazer al-Zaïdi, jurnalistul de la televiziunea al-Bagdadia, Bush a spus: "Nu stiu ce vor face autoritatile irakiene. Nu cred insa ca ar trebui sa reactioneze exagerat".

"La inceput chiar nu am avut timp sa ma gandesc, eram ocupat sa ma feresc de pantofi", a povestit Bush, adaugand ca acesta a fost unul dintre cele mai bizare momente ale presedintiei sale.

"Eram gata sa raspund intrebarilor presei libere, intr-un Irak democratic, iar acest tip s-a ridicat si a aruncat cu un pantof spre mine", a povestit Bush. "A fost un mod interesant de exprimare", a adaugat el, parand sa nu fie suparat.

Unii l-au transformat pe jurnalist intr-un erou si multe voci cer eliberarea sa. Arestat imediat dupa incident, el a fost luat de serviciile de securitate irakiene si risca mai multi ani de inchisoare. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea