Social

Bush a fost intampinat de Basescu, la Constanta

Presedintele SUA, George W. Bush, insotit de Laura Bush, a sosit pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu, la bordul , si a fost asteptat de seful statului roman, Traian Basescu, alaturi de sotia sa, cei doi presedinti urmand sa aiba o intrevedere la o vila de protocol din Neptun, transmite Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a ajuns la Aeroportul Kogalniceanu la ora 10.20, iar pana la sosirea presedintelui american a stat, pentru scurt timp, in salonul oficial al aeroportului, dupa care a iesit pe pista, insotit de MariaBasescu si de o delegatie de ministri, consilieri si autoritati locale din Constanta. La sosirea lui Traian Basescu la Kogalniceanu a aparut soarele, dupa ce toata dimineata a fost innorat.

Presedintele Statelor Unite, alaturi de sotia sa, a ajuns la ora 10.59, fiind intampinat de seful statului roman la coborarea din aeronava. Cei doi presedinti s-au imbratisat, apoi Traian Basescu i-a oferit Laurei Bush un buchet de flori.

Au fost intonate imnurile de stat ale celor doua tari, dupa care Bush si Basescu au trecut in revista Garda de onoare. Cei doi presedinti au primit apoi onorurile garzilor militare.

Cei doi presedinti si sotiilor acestora au salutat asistenta, dupa care presedintele SUA si seful statului roman au urcat in masini diferite.

George Bush si Traian Basescu urmeaza sa aiba o intrevedere la o vila de protocol din Neptun.

Pe lista celor care vor participa, miercuri, la Neptun la intalnirea dintre presedintii Bush si Basescu se numara, din partea americana, Nicholas Taubman , ambasadorul SUA la Bucuresti, Condoleezza Rice, secretar de stat, Joshua Bolten, seful administratiei Casei Albe, Stephen Hadley, consilier al presedintelui SUA pentru securitate nationala si Kevin Sullivan, consilier al presedintelui SUA pentru comunicare.

Delegatia romana, condusa de seful statului, ii va cuprinde pe ministrii de externe si ai apararii, Adrian Cioroianu si Teodor Melescanu, pe consilierul prezidential pentru securitate nationala, Mihai Stanisoara, consilierul prezidential pentru relatii internationale , Anca Ilinoiu, ambasadorul Romaniei la Washington, Adrian Cosmin Vierita, secretarul de stat in MAE pentru summitul NATO, Victor Nicula si purtatorul de cuvant al sefului statului, Valeriu Turcan.

George Bush si Traian Basescu vor avea la Neptun o conferinta de presa comuna de la ora 13.40.

Pe durata prezentei la Constanta a celor doi presedinti circulatia a fost inchisa, pe traseul dintre Mihail Kogalniceanu si Neptun, precum si pe o serie de bulevarde din municipiul Constanta.

Peste o mie de angajati ai Ministerului Internelor se afla de-a lungul traseului pe care se vor deplasa coloanele oficiale. De asemenea, pe tot traseul patruleaza echipaje ale Politiei Rutiere, in timp ce alte echipaje se afla pe principalele artere de circulatie si in fiecare intersectie din municipiul Constanta, iar benzinariile sunt pazite de jandarmi. In marile intersectii de pe cele doua drumuri nationale intre Kogalniceanu si Constanta, respectiv Constanta si Neptun, se afla ambulante.

Presedintele american George W. Bush a sosit, marti seara, la Bucuresti, la bordul aeronavei prezidentiale Air Force One . Miercuri dimineata, Bush a sustinut un discurs la Palatul CEC.

George W. Bush, a sustinut, miercuri dimineata, la Palatul CEC, un discurs, in cadrul Conferintei de la Bucuresti, organizata de George Marshall Fund. Presedintele SUA este insotit de Laura Bush si de secretarul de stat Condoleezza Rice.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea