Social

#legea educatiei #modificare legea educatiei #burse #scoli profesionale

Bursele pentru scolile profesionale vor fi acordate dupa modificarea Legii educatiei

Bursele pentru scolile profesionale se vor acorda dupa modificarea Legii educatiei, a anuntat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Actuala forma a Legii educatiei stipuleaza clar ca statul subventioneaza toate costurile frecventarii liceului pentru elevii care provin din mediul rural, din grupuri socioeconomice defavorizate, precum si pentru persoanele care urmeaza cursurile scolii profesionale.

In aceste conditii, Ecaterina Andronescu spune ca statul nu poate oferi subventionare pentru elevii de liceu ai caror parinti au vile la Izvorani, "chiar daca aceste aceste case sunt in mediul rural".

Ea a mentionat ca in cursul saptamanii viitoare se va elabora o ordonanta de urgenta ce va prevede impunerea unui anumit plafon pentru acordarea subventiei.

Declaratiile ministrul Educatiei vin la scurt timp dupa ce consilierul prezidential Daniel Funeriu ii solicitase premierului Victor Ponta sa urgenteze adoptarea hotararii guvernamentale ce vizeaza acordarea de burse pentru elevii din invatamantul profesional.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea