Social

#Pentru femeile din stiinta #burse tinere cercetatoare #burse

Burse in valoare de cate 42.000 lei pentru tinerele cercetatoare. Unde se depun dosarele

Au inceput inscrierile pentru cea de-a noua editie a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru femeile din stiinta”. Programul sprijina comunitatea stiintifica locala prin acordarea a patru burse pentru tinere cercetatoare din ariile Stiintele Vietii si Stiintele Fizice. Valoarea unei burse este de 42.000 lei, iar sumele sunt menite sa finanteze activitati de cercetare desfasurate pe teritoriul Romaniei.

Programul de burse nationale se adreseaza cercetatoarelor din Romania cu varsta de maxim 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obtinut titlul stiintific de doctor si urmeaza un program de pregatire postuniversitara in Romania.

In cadrul programului, se acorda cate doua burse pentru fiecare dintre domeniile stiintele Vietii si stiinte Fizice, pentru a finanta patru proiecte de cercetare derulate timp de cate zece luni, in cadrul unei institutii de cercetare din Romania.

Candidaturile sunt evaluate de un juriu format din cercetatori de renume din cadrul comunitatii stiintifice locale.

„Sunt convins ca si editia 2018 a programului „Pentru femeile din stiinta” va reconfirma interesul si contributia la sustinerea, promovarea si recunoasterea rolului important si strategic al tinerelor femei in cercetarea stiintifica performanta”, a declarat Ani Matei, Secretar General CNR UNESCO.

Despre editia a IX-a a programului de burse nationale L’Oréal - UNESCO „Pentru femeile din stiinta”:

„Prin programul L’Oréal - UNESCO „Pentru femeile din stiinta” dorim sa subliniem importanta femeilor pentru avansul cercetarii stiintifice. Acestea au, uneori, o abordare total diferita si vad lucrurile din alte perspective si unghiuri. Lumea are nevoie ca ele sa fie in stiinta!”, a declarat Gilles Antoine, Country General Manager L’Oréal Romania.

  • Programul se desfasoara in perioada iulie – noiembrie 2018;

  • Dosarele de candidatura se depun pe platforma (www.forwomeninscience.com/en/fellowships) incepand cu 9 iulie si pana la data de 7 septembrie 2018 (inclusiv);

  • Proiectele selectate vor fi anuntate in luna noiembrie a anului 2018.

Programul L’Oréal - UNESCO „Pentru femeile din stiinta” a fost lansat in Romania in 2010, iar in cadrul sau au fost acordate pana in prezent 17 burse a cate 42.000 lei fiecare, pentru cercetatoare din cele doua arii ale stiintei.

Pe parcursul ultimilor 20 de ani, Fundatia L’Oréal si UNESCO au sprijinit 3.200 de tinere femei de stiinta talentate, prin programe de burse. Bursele L’Oréal – UNESCO For Women in Science (Pentru Femeile din stiinta) se acorda anual la nivel national sau regional, in ceremonii organizate in 117 tari.

275 de tinere beneficiaza de programe de bursa nationale sau regionale in fiecare an. Dintre acestea, cele mai promitatoare 15 femei de stiinta sunt selectate in cadrul programului International Rising Talents.

Anual, cinci femei de stiinta primesc premiul L’Oréal – UNESCO For Women in Science Award in domeniul lor de activitate. Fiecare laureata primeste cate un premiu de 100.000 euro.

Pentru mai multe detalii accesati www.forwomeninscience.com.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea