Social

Bursa "Bani de liceu" ajunge la copiii... bogati!

In judetul Vaslui, bursa "Bani de liceu " ajunge tot la copiii care provin din familii instarite. Elevii saraci au avut sanse reduse sa beneficieze de ajutorul financiar in acest an. Multi copii ai caror parinti muncesc la "negru" in strainatate au profitat de sprijinul guvernului si au prezentat adeverinte din care reiesea ca venitul familiilor din care provin este egal cu zero.



Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui a declarat ca a fost imposibil de realizat o monitorizare a elevilor care, desi primesc bani din strainatate, spun ca nu au nici un venit. Astfel, programul guvernamental "Bani de liceu" a starnit numeroase nemultumiri , atat in randul elevilor, care, cu toate ca ar fi fost indreptatiti, nu au putut obtine bursele, cat si printre profesorii diriginti, care cunosc situatia materiala reala a copiilor, dar care nu pot actiona in nici un fel fiindca legea este ambigua.

Anul acesta, la Vaslui, peste jumatate din cererile pentru bursa "Bani de liceu" au fost respinse, in calcul fiind luate doar solicitarile elevilor care au declarat pe propria raspundere ca parintii lor nu obtin deloc venituri. Conducerea Inspectoratului Scolar declara ca nu poate verifica daca actele depuse la dosar de elevi sunt reale si ca vina le apartine exclusiv celor care au conceput regulamentul bursei "Bani de liceu".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea