Social

"Bunicuta" Iliescu i-a suflat copiii lui Geoana

Baia de presa a lui Geoana, atent pregatita prin organizarea unor manifestari dedicate Zilei internationale a copilului, a fost intrerupta de venirea intempestiva a lui Ion Iliescu.

PSD si liderul sau, Mircea Geoana, se folosesc de orice prilej - inundatii, gripa aviara , Raportul de tara etc. - pentru a-l politiza in scop electoral. Ieri a fost rindul Zilei internationale a copilului sa fie bifata pe agenda electorala a PSD.

Locul ales: parcul Herastrau, linga debarcaderul central. Adica acolo unde, exact in urma cu 56 de ani, tovarasul Dej ( Gheorghe Gheorghiu-Dej - liderul comunistilor romani) si tovarasa Ana (Ana Pauker, numarul doi in partid la vremea respectiva) participau la prima sarbatoa-re a copiilor celor care munceau in fabrici si pe ogoare. In 1950, Ziua copilului a fost una exclusivista, prin neadmiterea copiilor fostilor exploatatori.

Ieri nu a existat vreo interdictie, dar caracterul exclusivist a fost vizibil: n-au participat decit copii (nu foarte multi) ai caror parinti inca mai cred in PSD. Ceilalti copii si parintii lor - aflati in numar foarte mare intr-o zi care te imbia la miscare in aer liber - au ignorat cu desavirsire manifestarile supervizate de membri ai TSD imbracati in tricouri rosii, si de Mircea Geoana, care, atunci cind si-a facut aparitia, a parcurs o zona ultraaglomerata intr-un anonimat total.

O sansa pentru copilarie

Partial, Mircea Geoana si-a atins scopul. Dupa ce a intrat in perimetrul unde se afla in plina derulare programul oferit de TSD, intitulat Miscare si bucurie, o sansa pentru copilarie, Geoana a intrat in atentia presei. Poze si filmari: Geoana dind mina cu copiii, Geoana desenind alaturi de copii, Geoana asistind la un microspectacol, Geoana stringind mina unor mamici social-democrate, Geoana stind de vorba cu tinerii din partid, Geoana jucind mini-baschet cu copiii.

Transfocator pe Geoana. Pentru mass-media, nu a mai contat nimic ce se intimpla in jur, totul se reducea la persoana liderului PSD. In contrast total cu indiferenta celor care-si faceau plimbarea duminicala prin parc.

Iliescu apare, Geoana dispare

Baia de presa a lui Geoana a durat numai o ora. La ora 12.25 cade trasnetul. Sorin Oprescu (acesta a ajuns putin dupa seful sau de partid si i-a luat o halca din presa) anunta ca la intrarea in parc este Ion Iliescu. Geoana paleste. In cinci minute nu mai este nici un ziarist linga presedintele PSD.

Stringerea de mina dintre cei doi reprezinta ultimele secvente in care mai apare Geoana. De acum inainte, potul il ia Iliescu. Geoana incearca o miscare disperata. Invita ziaristii la un suc, pe o terasa. Esec total. Toti il insotesc pe Iliescu intr-o scurta promenada prin parc.

Ziua copilului nu mai conteaza. Nici Iliescu nu are succes prea mare la popor. Doar pensionarii aflati pe alei se reped la el, ii string mina si spun:

Asteptam sa reveniti la Cotroceni. Incurajat de aceste urari, Iliescu renunta la pro-menada si, diabolic, se decide sa rasuceasca cutitul in rana lui Geoana. Urca pe terasa unde se retrasese liderul PSD. Si aici doar Iliescu s-a aflat in centrul atentiei.

Copiii intreaba lucruri trasnite

Eclipsarea lui Geoana a atins apogeul cind o fetita, la indemnul unor ziaristi, i-a pus numai lui Ion Iliescu intrebari despre posibilitatea transformarii Polului Social in partid. Pe la ora 14.00, Mircea Geoana a plecat spre casa ignorat total de cei aflati in parc, in timp ce Iliescu si-a continuat plimbarea, insotit de ziaristi si de regretele pensionarilor care l-au luat din nou cu asalt.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea