Social

# indemnizatii bunici #bunici

Bunicii ar putea primi bani de la stat pentru cresterea nepotilor

 

Bunicii care au grija de nepotii lor ar putea primi de anul viitor o indemnizatie pentru cresterea si ingrijirea acestora, daca proiectul legislativ inregistrat la Senat pentru dezbatere va fi aprobat.

Acestia pot primi banii cu conditia ca parintii sa renunte la concediul de crestere al copilului si sa revina mai devreme la munca, noteaza avocatnet.ro

Cati bani vor incasa bunicii

Daca proiectul se va aproba, oricare dintre bunicii care au grija de nepotii naturali sau adoptati vor putea primi o indemnizatie de crestere in valoare de 650 de lei.

Parintii aflati in concediul pentru cresterea copilului, care vor sa se intoarca mai repede la serviciu, pot cere, dupa cum stabileste Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010, acordarea unui stimulent de insertie. Astfel, bunicii vor primi indemnizatia, iar parintii vor primi stimulentul de insertie.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca solicitantul

Pentru a putea solicita indemnizatia pentru cresterea nepotilor, bunicii trebui sa indeplineasca anumite conditii: sa locuiasca in Romania impreuna cu nepotii, sa se ocupe efectiv de cresterea si ingrijirea acestora si sa aiba acordul parintilor celor mici.

Cererile pentru obtinerea indemnizatiei se vor putea depune la primaria din orasul de domiciliu si vor fi insotite de actul de identitate al solicitantului si certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul, de acte doveditoare ale calitatii de bunic al copilului si de acordul scris al parintilor.

Dreptul la indemnizatia pentru cresterea nepotilor va inceta atunci cand beneficiarul este condamnat la inchisoare, a decedat, nu mai indeplineste condițiile initiale (de exemplu, nu mai locuieste in Romania) sau atunci cand, timp de trei luni consecutive, nu ridica mandatele postale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea