Social

Bulgarii invata sa spuna Hristos a inviat pe romaneste

Litoralul bulgaresc va atrage mii de turisti din Romania in perioada Pastelui, desi nu are de oferit multe lucruri in plus fata de cel romanesc. Principalul atu al vecinilor de la sud de Dunare e reprezentat insa de investitiile masive in hoteluri noi si in infrastructura.

In timp ce acestia construiesc fara oprire , la standarde occidentale, in statiunile romanesti bate vant de pustiu, iar specialistii nostri se gandesc inca la cele mai bune metode pentru a salva turismul estival.

Litoralul bulgaresc este inca in voga printre turistii romani. Desi cozile de la vamile dintre cele doua tari nu mai sunt kilometrice, ca in primele zile ale anului trecut, cand s-a putut trece granita numai cu pasaportul, afluxul de vizitatori dintre cele doua tari este inca semnificativ. Curiozitatea jurnalistica ne-a impins sa efectuam o scurta vizita la Nisipurile de Aur , o statiune comparabila cu Mamaia, un fel de " perla " a litoralului bulgaresc.

Am apelat pentru aceasta la serviciile agentiei de turism Romaris, care, in pur stil autohton, nu a pus la dispozitie un ghid sau un indrumator pentru cele doua autocare ce plecau in excursie, astfel incat drumul pana la hotelul bulgaresc de patru stele avea sa fie greu de gasit.

(continuarea in Romania Libera)

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea