Social

#bulgaria #aderare #spatiul schengen

Bulgaria, pregatita sa adere in martie la Schengen

a anuntat marti ca va continua sa se pregateasca pentru integrarea in Spatiul Schengen , si ca, in ciuda puternicei opozitii a unor state din Uniunea Europeana, va fi pregatita sa adere in luna martie, scrie romanialibera.ro.

" Bulgaria se va afla tehnic in pozitia de a face parte din zona in martie", a declarat Vesela Cerneva, purtatoarea de cuvant a Ministerului Afacerilor Externe, la Sofia.

Ea a admis ca unii experti ai UE au facut comentarii negative in raportul lor tehnic asupra Bulgariei, insa a subliniat ca recomandarile lor "nu sunt deloc dramatice " si pot fi cu usurinta implementate pana la termenul-limita din martie.

Mai mult decat atat, Cerneva sustine ca masurile implementate de guvernul bulgar la frontiera cu Turcia chiar depasesc cerintele pentru Schengen.

La sfarsitul anului trecut, ministrii german si francez de interne au cerut oficial amanarea aderarii la Spatiul Schengen pentru Romania si Bulgaria, intr-o scrisoare adresata comisarului pentru Afaceri Interne in CE, Cecilia Malmstrom.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea