Social

Buldozere de sticla

Ceea ce a mai scapat de geniul arhitectonic demolator al lui Nicolae Ceausescu piere acum in democratia de tip nou dambovitean. Bucurestiul si orasele mari ale tarii suporta o operatiune de eutanasiere culturala si de stergere a memoriei pe care nici comunistii nu au reusit-o atat de bine.

Bisericile, cladirile monument, casele de epoca, pietele si parcurile sunt strivite sau rase de pe suprafata pamantului. Armaghedonul este purtat in numele noii ideologii a cladirilor de birouri. Fatadele de sticla sunt mai necrutatoare decat lama buldozerelor lui Ceasca. 

In orase din ce in ce mai ticsite, in care terenul ajunge la sume uriase, proprietarii "sanatosi" la cap isi demoleaza singuri imobilele de un etaj sau doua pentru a face loc turnurilor cu mii de angajati. Fluxul de masini si de pietoni , vehiculele de aprovizionare vor bloca strada pe kilometri intregi.

Pana la urma, cei care s-au zbatut pentru a avea birouri in centru vor vedea ca nu au facut mare scofala. Oamenii devin prizonierii turnurilor in care lucreaza, pierderile firmelor cauzate de timpul pierdut in trafic se va adauga chiriilor exorbitante platite pentru birourile din buricul targului.

Dezvoltarea economica are nevoie de centre de afaceri care ofera locuri de munca si genereaza dezvoltare. Dar degeaba ai centre de afaceri daca ai omorat mai intai orasul.

Continuarea in Adevarul

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea