Social

Bukovski: "Basescu este un presedinte slab"

Romania este o tara favorizata, plina de energie si emotivitate . Aici se intimpla intotdeauna cite ceva. Foarte putine sint tarile care mai au asemenea caracteristici. Probabil Polonia, Italia si Israelul.

Haideti sa facem in Romania ce nu s-a mai facut niciunde in lume! Haideti sa terminam cu comunismul!, a chemat disidentul rus Vladimir Bukovski ieri la intrunirea rezistentei anticomuniste, organizata de Asociatia 15 Noiembrie 1987, la Brasov.

Intrebat ce parere are despre presedintele Romaniei, Bukovski a spus ca Traian Basescu este un presedinte slab, prizonier al structurilor. Asta pentru ca nu face nici un fel de eforturi pentru inlaturarea comunistilor din structurile de conducere.

Tragedia tarilor noastre e ca n-am terminat cercetarile asupra comunismului. In politica e ca la razboi: daca nu inaintezi inseamna ca bati in retragere. Daca-i lasam la putere, comunistii se vor organiza intr-o mafie, este de parere disidentul rus.

Revolutia, planuita la Moscova

In schimb, despre fostul presedinte Ion Iliescu, cu care a mai intretinut polemici, a lasat sa se inteleaga ca ar fi fost pionul Moscovei la Revolutia din 1989 . Bukovski a afirmat ca detine documente care atesta ca planurile revolutiilor din estul Europei au fost intocmite la Moscova:

Intr-unul dintre documente, Gorbaciov li se adreseaza liderilor bulgari. Unul dintre liderii bulgari, Petar Mladenov, spune: Iliescu e foarte bun pentru noi, in Romania. Gorbaciov spune: Da, dar sa nu vorbim despre asta in public. I-am face un mare rau, sa pastram tacerea!.

Disidentul a mai precizat ca documentele demonstreaza ca planurile revolutiilor din estul Europei de la sfirsitul anilor 80 au fost intocmite la Moscova, facind referire directa la liderul sovietic de atunci, Mihail Gorbaciov .

Bukovski este cunoscut pentru luarile sale de pozitie impotriva comunismului, atitudine in urma careia i s-a interzis sa mai viziteze Rusia dupa 1995. Nascut la 30 decembrie 1942, in Baskiria, in familia unui scriitor, Bukovski este specialist in studiul comunismului si si-a declarat in repetate rinduri disponibilitatea sustinerii eforturilor romanesti de cercetare a crimelor comunismului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea