Social

#legea bugetului de stat pe 2011 #adoptarea #parlament

Bugetul de stat pe 2011 a fost adoptat

Lege bugetului de stat pe 2011 a fost adoptata, miercuri, de plenul reunit al celor doua Camera ale Parlamentului, cu 207 voturi "pentru" si 143 "impotriva", anunta adevarul.ro. De asemenea, in cadrul aceleiasi sedinte parlamentarii au adoptat si Legea bugetului asigurarilor sociale, cu acelasi numar de voturi.

PNL, prin vocea deputatului Eugen Nicolaescu, a anuntat ca va ataca joi pe 2011 la Curtea Constitutionala. "Este normal ca intr-o tara normala sa existe un buget normal. Numai ca, din pacate, bugetul pe care majoritatea parlamentara l-a votat astazi este un buget anormal. Pentru ca este un buget care nu face nimic bine pentru aceasta tara, este un buget care nu face nimic bine pentru mediul de afaceri, este un buget care nu creeaza locuri de munca, care nu va asigura crestere economica, care nu va asigura cresterea nivelului de trai a populatiei", a declarat Nicolaescu.

Potrivit antena3.ro, aloca mai putini bani pentru Educatie, Santatate si Cultura. Astfel, bugetul Educatiei va fi cu aproape cu 48.000 de lei mai mic decat anul acesta. Comparativ cu 2010, Sanatatea va primi cu 2,7 miliarde de lei mai putin. Bugetul Culturii este si el grav afectat, fiind cu 6,13% mai mic fata de cel din acest an.

In schimb, parlamentarii au decis suplimentarea bugetului Serviciului de Informatii Externe. Astfel, pentru achizitionarea de bunuri si servicii vor fi alocate cinci milioane de lei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea