Social

#bugetari #venituri bugetari #taxa de solidaritate

Bugetarii cu venituri mari ar putea fi taxati

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, la Romania TV, ca Guvernul ia in calcul posibilitatea introducerii, incepand cu 2013, a unei taxe de solidaritate pentru bugetarii cu "venituri excesive".

Intrebat ce masura va lua daca in momentul in care, dupa majorarea in doua etape a salariilor bugetarilor, vor exista angajati cu remuneratii mai mari decat in momentul taierii, Ponta a raspuns: "Atunci exista o singura solutie, din punctul meu de vedere trebuie sa vedem cum facem ca veniturile excesive din zona bugetara, nu taind, ci eventual printr-o taxa speciala, sa poata reveni la un nivel de normalitate".

"Daca exista venituri, fie ca este vorba de salarii sau de pensii, care depasesc in mod flagrant salariile de 100 milioane (n.r. - lei vechi) si pensii atat cate mai sunt in zona aceasta, trebuie sa gasim o solutie pentru 2013 de un tip de taxare de solidaritate".
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea