Social

#bugetari #salarii #salarii compensatorii #disponibilizari

Bugetarii care urmeaza sa fie disponibilizati ar putea pierde salariile compensatorii

In a doua jumatate a acestui an mai multe institutii ale statutului urmeaza sa faca disponibilizari, insa nu toti salariatii care isi vor pierde locul de munca vor beneficia de salarii compensatorii. Motivul: Guvernul nu are fonduri pentru a acoperi aceste salarii.

Masura este prevazuta intr-un nou proiect de ordonanta al Ministerului Finantelor. Daca o companie concediaza mai putin de 1000 de angajati, acestia nu vor primi salarii compensatorii. In schimb, daca la o companie de stat vor exista peste 1000 de concedieri pana la sfarsitul anului, disponibilizatii vor beneficia de un venit de completare, pe langa ajutorul de somaj.

Acest venit de completare este acordat pe o perioada de 12 sau 24 de luni, in functie de vechime. Astfel, angajatii cu o vechime de 3-10 ani vor benefia de venitul de completare timp de un an, iar cei care au o vechime de peste 25 de ani vor primi salarii compensatorii timp de 2 ani.

Presedintele sindicatului Cartel Alfa, Bogdan Hossu, considera ca masura autoritatilor este un motiv de discriminare si sustine ca va apela la justitie pentru a remedia lucrurile.

Sursa foto: sodahead.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea