Social

#piscine #proiect #circuit turistic #biciclisti #piste #lacul Tei #porturi turistice

Bucurestiul va avea un circuit turistic pe lacurile Tei si Floreasca

Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a anuntat ca Bucurestiul va avea un circuit turistic pe lacurile Tei si Floreasca. Potrivit proiectului de finantare semnat de edilul bucurestean si vicepremierul Liviu Dragnea, pe o suprafata de 11,1 hectare vor fi amenajate sase porturi turistice, 12 debarcadere pentru ambarcatiunile mici de agrement si cele turistice, plus doua amfiteatre, fiecare cu o capacitate de 240 de locuri.

Proiectul mai prevede construirea unei sali multifunctionale de 360 de locuri, precum si a trei piscine si a trei pavilioane destinate activitatilor culturale si de agrement. In plus, biciclistii vor beneficia de patru kilometri de piste speciale, amplasate de-a lungul malurilor.

"Plecam din Herastrau, prin ecluza, in Parcul Bordei, respectiv Lacul Bordei, apoi in Lacul Floreasca si ajungem in Lacul Tei. Construim in primul rand o cale de acces pentru ambarcatiunile usoare. (...) Mi-am facut toate socotelile si, in conditiile unui buget de restriste, vom finaliza acest proiect", a explicat Sorin Oprescu.

Proiectul va fi implementat pe o durata de 28 de luni, valorea investitiei fiind 88.355.497,98 lei.

Sursa foto: andreibartesch.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea