Social

#salarii #top #bucuresti

Bucurestiul, printre cele mai ieftine orase mari din lume

Bucurestiul este considerat cel mai ieftin oras mare din Europa si printre cele mai putin costisitoare din lume, conform unui studiu al bancii elevetiene UBS.

Capitala Romaniei a fost situata pe locul 67 din 73 de orase ale lumii dupa nivelul preturilor. Salariile sunt si ele printre cele mai mici dintre orasele incluse in studiu.

Conform studiului "Preturi si salarii", desfasurat in martie 2009, preturi mai mici ca in Bucuresti gasesti doar in Ciudad de Mexico, Cairo, Kuala Lumpur , Manila , New Delhi si Mumbai .

Sofia este un oras mai scump decat Bucurestiul, capitala Bulgariei ocupand locul 58 in top, arata studiul citat de Cotidianul. Cele mai scumpe orase din lume sunt Oslo, Copenhaga, Zurich , Geneva, Tokyo si New York.

Cei mai bine platiti din lume sunt locuitorii din Zurich si Geneva, in timp ce salariile din Bucuresti sunt comparabile cu cele din Bogota, Shanghai si Beijing, dar romanii castiga totusi ceva mai mult ca ungurii.

Studiul a fost efectuat prin compararea a 122 de bunuri si servicii in toate marile orase . In Bucuresti ele costa 1.045 de euro si mai ieftine sunt doar in Mumbai, Manila, Kuala Lumpur si New Delhi. La Zurich si Copenhanga pretul acestora urca pana la 2.462 de euro, respectiv 2.460 de euro.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea