Social

Bucurestiul, paralizat de greva

Bucurestiul a fost ieri paralizat de mitingul care a adunat peste 15.000 de sindicalisti din intreaga tara. Practic, in centru, masinile au strabatut, bara la bara, cateva sute de metri in mai bine de o ora! Autobuzele RATB si zeci de taxiuri au ramas blocate, bucurestenii fiind nevoiti sa mearga pe jos, sub un soare ucigator. Si la periferie, traficul a fost un iad. La iesirea din Bucuresti, catre Ploiesti, coada de masini a fost in jurul pranzului kilometrica.

Responsabile pentru iadul din oras sunt autoritatile bucurestene care au aprobat traseul pentru marsul sindicatelor, pe arterele centrale si la o ora de varf. Astfel, pe Bd. Aviatorilor, Soseaua Kiseleff , Calea Victoriei, Bd. Dacia, Lascar Catargiu (de fapt punctele cheie ale circulatiei prin Capitala) nu s-a mai patruns decat la pas. Bucurestenii - fie soferi, fie calatori cu mijloacele de transport in comun, dintre care unii au lesinat in sauna autobuzelor - au fost disperati. Ei s-au razbunat pe sindicalistii care cereau Guvernului salarii si pensii mai mari.

Injurati si fluierati de bucuresteni

Multi dintre cei blocati au inceput sa-i injure si sa-i fluiere pe manifestanti , pe care i-au acuzat ca au paralizat circulatia si ca fac o galagie de nedescris. In harmalaia creata, mai multi soferi de taxi care erau izolati la Piata Romana s-au imbrancit cu un grup de sindicalisti. Cei din urma au gasit scuza ca traseul care le-a fost dat de catre Primarie a fost aprobat intentionat de catre autoritati, tocmai pentru a ingreuna traficul si a atrage antipatia bucurestenilor.

500 de jandarmi s-au topit in soare

Infernal a fost si pentru cei aproape 500 de jandarmi care au insotit uriasa coloana de sindicalisti. Pentru ca pana acum nu li s-a dat tinuta de vara, jandarmii au suportat cu greu canicula de ieri, sub povara combinezoanelor groase, de culoare inchisa. Norocul nostru a fost ca, la mitingurile sindicalistilor nu este ca la meciuri, unde oamenii sunt mai agresivi. Doar asta ne mai lipsea!, ne-a declarat generalul Olimpiador Antonescu, prim adjunct al Inspectorului General al Jandarmeriei.

Ultima ora - Azi protesteaza taximetristii

Camera Nationala a Taximetristilor din Romania a anuntat ca va organiza astazi un miting de protest la care ar putea participa 4.000 de taximetristi din Bucuresti. Proteste similare vor fi organizate si la Timisoara. Taximetristii sunt nemultumiti de introducerea de la 1 ianuarie 2007 a asigurarii tip carte verde si de limitarea numarului de autorizatii de transport.

Ce vor sindicalistii?

Cei peste 15.000 de sindicalisti din Cartel Alfa, Blocul National Sindical si Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania au manifestat ieri pentru un trai mai bun. Protestatarii cer cresterea salariului minim pe economie la 180 de euro pana la 1 ianuarie 2007. Ei au fost sustinuti si de pensionari, care si-au fluturat taloane in fata Guvernului.

Manifestatia a provocat haos in Capitala.

Nemultumitii:

Petrus C.:
Nu inteleg de ce se fac atatea mitinguri. Ne-au zapacit cu atata galagie, oricum nu le da nimic.

Toma G.:
In fiecare zi fac astia miting, au innebunit.

Marin G. sofer taxi:
Lasa-ma ca nu mai pot. N-am inteles de ce le-a dat traseul asta. Pai ce facem acum, stam si ne coacem, aici, in masini.

Titi:
Aoleu! Mai avem putin si murim. Au mai blocat traficu si acum doua saptamani .

Ion T. sofer RATB:
Acum am intrat in tura si nu-mi vine sa cred ce-i aici. N-a fost niciodata asa cu bulevardele astea inchise.

Cristi H.:
Este infernal ce se intampla. Putea, bai frate, sa-i trimita undeva in Baneasa!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea