Social

#scenariu rosu #restrictii #bucuresti

Bucurestiul intra in scenariul rosu. Noi restrictii pentru populatie. Ce trebuie sa stii

Incidenta cazurilor de Covid urmeaza sa depaseasca astazi rata de 3 cazuri la mie in Bucuresti. Acest lucru presupune trecerea de la scenariul galben la cel rosu.

 

Odata cu intrarea in scenariul rosu, noi restrictii vor intra in vigoare. Acestea vizeaza atat circulatia cat si anumite activitati. 

Masca devine obligatorie in toate spatiile inchise si deschise: 

  • sunt permise doar masti de tip medical cu 3 pliuri sau FFP2 (N95), cele din material textil fiind considerate neconforme
  • exceptie fac copiii cu varsta mai mica de 5 ani, persoanele singure in birou, reprezentantii cultelor religioase, vorbitorii aflati in spatii inchise sau deschise, persoanele care desfasoara activitati fizice intense si/sau in conditii de munca solicitante si persoanele cu dizabilitati cognitive.

Magazine alimentare vor putea functiona doar in intervalul orar 05:00-22:00. In afara acestui interval sunt permise doar livrarile la domiciliu.  

Magazine nealimentare, prestari servicii in spatii inchise sau deschise vor functiona in intervalul orar 05:00-22:00. Pentru intrarea in aceste magazine este necesar certificatul Covid. Exceptie fac magazinele mai mici de 200mp.  

Restaurante, cafenele la interior, terase vor putea functiona la o capacitate de pana la 30% si pot fi deschise in intervalul 05:00-22:00.

Activitati recreative si sportive in aer liber sunt permise pentru un grup de maxim 10 persoane care nu locuiesc impreuna.

Sali de sport/fitness pot functiona la o capacitate de maxim 30%, iar distanta dintre persoane trebuie sa fie de minim doi metri intre persoane si sa se asigure un spatiu de minimum 4 mp de persoana.

Bazine de inot si piscine interioare pot functiona la o capacitate de maxim 30%.  

Cinematografe, spectacole in spatii inchise sau deschise isi pot desfasura activitatea intre orele 5:00-22:00, la o capacitate de maxim 30%. Purtarea mastii de protectie este obligatorie.

Barurile, cluburile si discotecile vor fi inchise.  

Evenimente private nunti, botezuri, mese festive sunt interzise.

Evenimente in aer liber spectacole, concerte, festivaluri, etc. pot fi organizate in intervalul orar 5:00-22:00, pana la 30% din capacitatea spatiului (dar nu mai mult de  1000 de persoane). Organizatorii trebuie sa asigure o distanta de minimum 2 metri intre persoane si un spatiu de minimum 4 mp de persoana. Purtarea mastilor este obligaotrie. 

Locuri de joaca pentru copii in spatii inchise sau deschise vor putea functiona intre orele 05:00-22:00, la o capacitate de maxim 50%.

Competitii sportive in spatii inchise sau deschise

  • organizate intre orele 5:00-22:00
  • pana la 30 % din capacitatea spatiului
  • distanta de minimum 2 metri intre persoane

Conferinte, cursuri, workshopuri in interior sau exterior

  • organizate intre orele 5:00-22:00
  • pana la 30 % din capacitatea spatiului (maximum 150 de persoane)
  • distanta de minimum 2 metri intre persoane si spatiu de minimum 4 mp de persoana
  • purtarea mastii de protectie

Accesul in institutiile publice se va face doar in baza certificatului verde (cu exceptia angajatilor institutiilor si avocatilor).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea