Social

# oprire apa calda #apa calda #canicula #bucuresti

Bucurestiul, fara apa calda in plina canicula. 5 sectoare sunt afectate

Bucurestenii raman fara apa calda in plina canicula. Sunt afectate cinci dintre cele sase sectoare ale Capitalei.

Vestea este una trista pentru bucuresteni, mai ales ca ne aflam in plina canicula.

Potrivit Termoenergetica vor incepe, in paralele, mai multe lucrari de reparatii pregatitoare pentru iarna care se apropie.  Actiunea de reparatii incepe in acelasi timp in care CET Sud intra in perioada de revizie anuala. De asemenea, se va incepe trecerea alimentatii consumatorilor de la CET Sud la CET Progresu.

Potrivit comunicatului transmis de Termoenergetica, 70% dintre conductele retelei primare, sunt mai vechi de 25 de ani si se afla intr-un stadiu avansat de degradare.  

"Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti (CMTEB) SA anunta luni, ca in aceasta saptamana vor incepe mai multe lucrari de reparatii pregatitoare pentru sezonul de incalzire 2022 - 2023.

Astfel, avand in vedere starea degradata a conductelor de termoficare si faptul ca, aproximativ 70% din conductele retelei primare au o vechime mai mare de 25 de ani, simultan cu perioada de oprire a CTE Sud pentru efectuarea reviziei anuale, vor fi executate urmatoarele lucrari de reparatii:

● in zona Fundeni, pe Soseaua Fundeni, lucrari de reparatii a unor conducte cu diametrul de 600mm;

● pe Soseaua Pantelimon, lucrari de reparatii a unor conducte cu diametrul de 400mm;

● in zona intersectiei Caii Calarasi cu strada Labirint, lucrari de reparatii conducte cu diametrul de 500mm;

● pe Bulevardul Camil Ressu vor fi executate lucrari de inlocuire a compensatorilor pe conducta cu diametrul de 500mm;

● in vederea pregatirii functionarii noului CET Titan, dupa efectuarea probei de presiune, vor fi executate pe Bulevardul Basarabia lucrari de inlocuire a unor conducte cu diametrul de 600mm;

● pe Bulevardul Theodor Pallady (spre Autostrada Soarelui) vor fi executate lucrari de reparatii a conductelor cu diametrul de 500mm;

● pe Bulevardul Iancu de Hunedoara, deasupra Pasajului Victoria, vor fi incepute lucrari de inlocuire a conductelor cu diametrul de 500mm pe o lungime de aproximativ 100 de metri;

● in zona Dimitrov, pe Soseaua Mihai Bravu vor continua lucrarile de inlocuire a aproximativ 200 de metri de conducta cu diametrul de 700mm;

● lucrari pregatitoare inceperii proiectului desfasurat de Primaria Municipiului Bucuresti (prin asocierea companiilor Sicor- Elsaco) pentru executarea lucrarilor de inlocuire a conductelor cu diametrul 800mm pe tronsonul cuprins intre Bulevardul Chisinau, strada Savu Marin, Soseaua Pantelimon.

De asemenea vor incepe manevrele pentru trecerea alimentarii consumatorilor arondati CTE Sud din CTE Progresu. Astfel, vor exista deficiente in furnizarea agentului termic pentru apa calda de consum in sectoarele 2, 3, 4 si partial sectoarele 1 (zonele Aviatiei si Floreasca) si 5 (zona Giurgiu). Efectuarea manevrelor de reconfigurare a traseului realimentare cu agent termic este influentata de opririle din zonele unde echipele companiei efectueaza in prezent lucrari de reparatii sau reabilitare a conductelor de termoficare.

Va reamintim ca functionarea sistemului de termoficare a fost influentata in ultimele zile de oprirea, in cursul zilei de vineri, a CET Grivita, tot pentru revizia anuala programata. Aceasta oprire a impus efectuarea unor alte manevre pentru schimbarea alimentarii cu agent termic a consumatorilor din cartierele Crangasi, Giulesti si Grivita din magistrale alimentate de centrala termica Casa Presei Libere si CTE Vest.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucuresti si echipele de interventie lucreaza in regim permanent pentru solutionarea problemelor aparute in teren.

Clientii au la dispozitie informatii prin mesajele preinregistrate la numarul de telefon 031.9442 sau la numarul de telefon gratuit - 0800.820.002, precum si prin aplicatia Termoalert.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat si va multumim pentru intelegere!”, se arata in comunicatul transmic de Termoenergetica.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea