Social

#bucuresti #romania #orase #zgomot # decibeli

Bucurestiul este cel mai zgomotos oras din Romania

Bucurestiul ocupa locul fruntas in topul celor mai zgomotoase orase din Romania. In capitala tarii peste 85% din populatie este afectata zilnic de poluarea fonica. Media de zgomot din Bucuresti este de 80 de decibeli, cu 30 mai mult decat media admisa de UE.

Atunci cand cumpara o locuinta, bucurestenii le prefera in general pe cele situate stradal, in cartiere cat mai apropiate de centrul orasului. Multi nu iau insa in consideratie si un factor foarte important: zgomotul. Acest factor afecteaza insa calitatea vietii si in scurt timp proprietarii unor astfel de locuinte descopera ca nu pot tine fereastra deschisa din cauza zgomotului stradal.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, calitatea vietii este afectata atunci cand o persoana locuieste intr-o zona in care nivelul mediu de zgomot depaseste 55 de decibeli. Zgomotul deranjeaza atunci cand depaseste valoarea de 75 de decibeli. Bucurestenii infrunta insa zilnic zgomote de peste 80 de decibeli.

Principala sursa de poluare fonica din Bucuresti este traficul rutier. De asemenea, traficul trenurilor si tramvaielor si zgomotul produs de unitatile industriale contribuie la poluarea fonica. Cele mai zgomotoase zone din Bucuresti sunt Bulevardul Magheru , Zona Oltenitei, Bulevardul Ferdinand, Bulevardul Ghencea si Pantelimon. Aici zgomotul ajunge la 80 de decibeli.

In topul celor mai linistite zone din capitala intra cartierul Drumul Taberei, Prelungirea Ghencei, Berceni, Giulesti sau Primaverii. Aici zgomotul nu depaseste 30 de decibeli. Cele mai linistite strazi sunt cele din spatele blocurilor, situate mai departe de arterele principale.

Topul celor mai zgomotoase orase din Romania este completat de orasele Constanta, Cluj Napoca, Brasov, Ploiesti, Galati si Timisoara. La polul opus, cele mai linistite orase sunt Iasi si Craiova. In aceste orase doar 16% din populatie este afectata de zgomot.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea