Social

#test coronavirus #coronavirus #bucuresteni #bani #bucuresti

Bucurestenii vor primi bani daca accepta sa-si faca testul pentru coronavirus

Primaria Capitalei isi doreste sa-i motiveze pe bucuresteni sa-si faca testul pentru coronavirus. Potrivit unui nou proiect care urmeaza sa fie dezbatut spre aprobare in urmatoarea sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, fiecare persoana care accepta sa fie testata impotriva coronavirusului va primi 200 de lei.

Proiectul denumit “Testam pentru Bucuresti”, isi propune testarea a peste 11.000 de persoane, valoare toatala a acestuia ridicandu-se la 2.233.000 de lei.

“In Romania s-a pus accentul pe testarea persoanelor simptomatice, cat si a celor care au fost suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2. In conditiile in care incepand cu data de 16 mai se are in vedere incetarea starii de urgenta, urmand a se declara stare de alerta, propunem ca din ansamblul masurilor si actiunilor care vor fi adoptate in perioada starii de alerta sa faca parte si testarea populatiei asimptomatice, care reprezinta un vector important de transmitere intracomunitara a virusului SARS-CoV-2”, se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea