Social

# datorii uriase # termoenergetica #apa calda #bucuresteni #caldura #datorii

Bucurestenii risca sa ramana fara apa calda si caldura. Termoenergetica, datorii uriase

Bucurestenii risca sa ramana fara apa calda si caldura in aceasta iarna. Asta, deoarece Termoenergetica are datrii uriase catre Elcen, iar Elcen catre Romgaz.

 

Mai mult, primaria Capitalei nu dispune de sumele necesare pentru a acoperi datoria Termoenergetica catre terti. Astfel, peste un milion de persoane risca sa ramana in frig in plina iarna.

Nicusor Dan, primarul Bucurestiului, a fost la Guvern unde a cerut ajutor financiar pentru plata datoriilor Termoenergetica. Aflat la Guvern, primarul a dat de inteles ca exista si riscul ca Bucurestiul sa ramana fara curent electric, in cazul in care nu se platesc datoriile.

Potivit primarului, datoriile s-au cumult la peste 600 de milioane de lei, iar primaria nu are banii necesari pentru a plati aceasta suma. Acestea sunt datoriile pe care Termoenergetica le are la ELCEN. ELCEN, la randul sau, a actionat in judecata intarzierea platii.

Nicusor Dan a afirmat ca aici nu mai este vorba doar despre apa si caldura, ci de intregul sistem de aprovizionare cu energie electrica, sistem care nu poate fi suplinit din alta parte.

Primarul a specificat ca in cazul in care nu primeste un raspuns favorabil de la executiv, bucurestenii care locuiesc in cele peste 550 de mii de blocuri, cate sunt in prezent in Bucuresti, racordate le sistemul de termoficare, risca sa ramana in frig, scrie realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea