Social

#ateneul roman #tvr cultural #desfiintare tvr cultural

Bucurestenii protesteaza in fata Ateneului Roman impotriva desfiintarii TVR Cultural

Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN) ii cheama pe bucuresteni, joi, 16 august, ora 19.00, la un miting impotriva desfiintarii TV Cultural, singurul post de televiziune cu caracter exclusiv cultural din Romania.

Mitingul, intitulat "Protest cu telecomanda. Un protest impotriva desfiintarii TVR Cultural", se va desfasura in fata Ateneului Roman.

"Prin 'Protestul cu telecomanda' se atrage atentia asupra crizei institutiilor publice de cultura din Romania, asupra crizei valorilor care devine profunda in societatea romaneasca, dar si asupra faptului ca zona culturala romaneasca este supusa presiunilor puterii politice care incearca limitarea spatiului cultural", se arata intr-un comunicat ARCEN.

"Totodata, prin protestul din fata Ateneului Roman, se va semnala situatia mass-media romaneasca, care este invadata de divertisment politic, kitsch, ignoranta, non-valoare si agresivitate, TVR Cultural fiind singurul post de televiziune cu caracter exclusiv cultural din Romania, locul apolitic de intalnire a intelectualilor, a operatorilor culturali si a oamenilor cu idei constructive", mai spun initiatorii protestului.

Sursa foto: bucurestiromania.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea