Social

#proiect #accidente rutiere #piata romana #pasaj subteran #grupuri sanitare

Bucurestenii nu isi doresc pasaj subteran la Piata Romana

Bucurestenii nu sunt de acord cu noul proiect de modernizare a Pietei Romane si de construire a unui pasaj pietonal subteran sustinand ca acesta ar defavoriza pietonii si ar incuraja traficul si ar mari gradul de poluare din zona Pietei Romane.

In ciuda tuturor acestor opuneri, autoritatile cred ca un pasaj subteran cu cinci intrari in statia de metrou ar fluidiza traficul pietonal si l-ar decongestiona pe cel rutier.

"Este un proiect pentru pietoni in primul rand. Va rog sa consultati statisticile politiei rutiere din Bucuresti sa vedeti cate victime ale accidentelor rutiere au fost facute pe trecerile de pietoni in ultima perioada", a explicat Ion Dedu, director Directia Transporturi, Drumuri si sistematizarea Circulatiei din cadrul Primariei Bucuresti.

De cealalta parte, societatea civila se opune vehement acestui proiect, pe care il considera "un beci cu ferestre".

"Oamenii nu vor sa intre intr-un beci cu ferestre, iar grupuri sanitare putem face si fara pasaj. Sigur se vor gasi oameni care vor traversa printre masini. Cetatenii aleg intotdeauna drumul cel mai scurt", a spus un reprezentant al societatii civile.

Proiectul de modernizare a Pietei Romane este evaluat la 18 milioane de euro si va fi finantat din bugetul local al municipiului Bucuresti.

Sursa foto: rtv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea