Social

#salariu #subventii #caldura

Bucurestenii cu salarii peste 2.500 de lei nu mai primesc subventii la caldura

Bucurestenii vor plati caldura in iarna 2009-2010 in functie de venituri, urmand ca Primaria Capitalei sa nu mai acorde subventii pentru persoanele care au Venituri de peste 2.500-3.000 de lei, a declarat, joi, primarul Sorin Oprescu.

Astfel, bucurestenii care depasesc plafonul de venituri impus de primarie vor plati pretul intreg al gigacaloriei, de 300 de lei.

In cazul bucurestenilor cu venituri mai mici, Primaria Capitalei va stabili plafoane pentru acordarea ajutoarelor de incalzire. In cazul celor cu venitul minim pe economie subventia va fi de 100%. Plafoanele de subventii vor fi stabilite intr-o sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Factura la intretinere se va dubla daca vor fi eliminate subventiile, potrivit presedintelui Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania, Radu Opaina . Asociatiile de proprietari sustin ca prin eliminarea subventiilor facturile la apa calda si caldura vor exploda. Potrivit celor mai pesimiste calcule, cand va veni frigul este posibil ca romanii care stau la bloc sa plateasca facturi de doua ori mai mari decat iarna trecuta.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea