Social

Bruxelles-ul, multumit de compromisul DNA

Franco Frattini , vicepresedinte al Comisiei Europene si comisar pentru Justitie, a intimpinat-o ieri la Bruxelles pe Monica Macovei spunind ca spera ca-i aduce vesti bune de la Bucuresti in legatura cu ordonanta DNA . Ministrul Justitiei a prezentat rezultatul negocierilor de la Cotroceni atit lui Frattini, cit si comisarului european pentru Extindere, Olli Rehn.
Acele modificari propuse de partide sint acceptabile atit pentru procurorul- sef DNA , cit si pentru mine. Practic, DNA va continua sa cerceteze marile fapte de coruptie, cit si cele comise de parlamentari si sa-si pastreze o anumita autonomie financiara, asta in speranta ca acestea vor fi singurele modificari care vor fi operate in Parlament. Aceste modificari au fost acceptate de cei doi comisari si au intrebat daca procurorul-sef al DNA este multumit de ele. Raspunsul meu a fost da, a declarat Monica Macovei la incheierea vizitei. In clauza de salvgardare se cere autonomia functionala si financiara a DNA, iar aceasta autonomie e respectata in urma celor convenite la Cotroceni, la discutiile cu partidele politice.

Franco Frattini s-a interesat si de reactia presei romane la respingerea de catre Senat a ordonantei DNA. El a apreciat reforma din Justitie si a spus ca expertii misiunilor peer review care s-au aflat recent in Romania au constatat rezultate pozitive si ca deosebit de importanta va fi misiunea din 6-10 martie, pe coruptie, spalare de bani si justitie. Olli Rehn i-a spus Monicai Macovei ca a fost foarte convingatoare.

Referitor la numirea de catre CSM a procurorului-sef DNA, Macovei a declarat ca nu am inteles de ce dintr-o data au inceput sa discute despre modalitatea de numire si revocare a procurorului-sef DNA. Era o chestiune rezolvata de asta-vara.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea