Social

Britanicii se tem de un „11 septembrie“ cu avioane mici

Avioane particulare si alte aparate de zbor de mici dimensiuni ar putea fi utilizate de teroristi in atacuri asupra aglomerarilor umane si a cladirilor din Marea Britanie, a avertizat expertul antiterorist al guvernului de la Londra, citat de „ The Daily Telegraph “.

Intr-un raport asupra felului in care autoritat ile britanice gestioneaza amenintarile teroriste, Lordul Carlile subliniaza ca inalti ofiteri de politie au „temeri reale“ legate de posibilitatea lansarii unor atacuri de pe aeroporturile mici.

Astfel de atacuri ar fi „relativ simplu“ de pus in practica, motiv pentru care miile de avioane mici, inchiriate sau private, care sunt capabile sa zboare cu mare viteza intre tarile UE si Marea Britanie, ar trebui supuse unor verificari mai stricte. In prezent, in aceasta tara exista aproximativ 8.500 de avioane particulare si pana la 500 de „spatii de aterizare“ - de la terenuri cultivate la aeroporturi regionale.

Responsabilii cu securitatea nationala nu au insa nicio evidenta sau vreo imagine clara in legatura cu cine utilizeaza aceste spatii, desi, practic, orice aeronava decolata este monitorizata de Autoritatea Aviatica Civila.

Continuarea in Evenimentul Zilei


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea