Social

Brigitte Bardot ar finanta sterilizarea cainilor maidanezi daca Videanu renunta la eutanasiere

Celebra actrita franceza, Brigitte Bardot acuza autoritatile de la Bucuresti de lipsa de interes in rezolvarea problemei cainilor fara stapan. Aparatoare a drepturilor animalelor, Bardot s-a aratat consternata de intentia municipalitatii de a eutanasia toti maidanezii din Bucuresti.

Pentru situatia din Capitala, fosta cantareata a dat vina pe presedintele Romaniei, Traian Basecu , fiindca in timpul mandatului de primar nu s-a tinut de promisiunea de a steriliza toti cainii fara stapan din Bucuresti.
Potrivit declaratiilor facute de Bardot la un post de radio international, Traian Basescu a semnat un acord cu o clinica mobila din Franta, prin care se angaja ca, in termen de un an si jumatate, sa sterilizeze toti maidanezii.
"Noi eram cei care plateam pentru sterilizare, nu Primaria Bucurestiului . Am cerut doar ca animalele, odata sterilizate, sa fie pastrate un timp in centre si nu sa le dea drumul imediat pe strada . Nimic din toate acestea nu s-a respectat si pot sa va spun ca am un gust amar", a declarat Brigitte Bardot la acelasi post de radio.


Mii de persoane sunt impotriva exterminarii

Cantareata s-a aratat dispusa sa aloce alti bani si sa trimita, din nou, clinica mobila si veterinari francezi la Bucuresti, daca actualul primar Adriean Videanu accepta sa renunte la eutanasiere .
Edilul Capitalei asteapta, insa, un raspuns de la Guvern privind propunerile de modificare a legislatiei referitoare la revendicarea cainilor maidanezi si in ceea ce priveste regimul de adapostire a acestora in centre de ingrijire. In tot acest timp, pe internet circula o serie de petitii-manifest, semnate de mii de persoane din intreaga lume, pentru stoparea uciderii patrupedelor.
Una dintre ele, semnata de peste 1800 de persoane, propune protejarea cainilor sanatosi si pasibili de adoptie in adaposturi si eutanasierea celorlalti. (Dan L. Brumar)



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea