Social

Botos si Macovei se cearta pe Munaf

Ministerul Justitiei a remis ieri un comunicat in care arata ca a transmis Curtii de Apel Bucuresti motivul pentru care nu poate cere SUA extradarea lui Mohammad Munaf, inchis in campusul military Cooper, din Bagdad, pentru a fi judecat in procesul rapirii celor trei jurnalisti romani .

Potrivit ministerului, care s-a consultat in aceasta privinta cu autoritat ile americane, Munaf nu se afla pe teritoriu american, nici pe un teritoriu ocupat sau aflat temporar sub controlul SUA. In acest caz, singura autoritate indrituita a decide cererea de extradare ar fi Republica Irak. Ilie Botos , procurorul general al Romaniei, a contestat ieri ordinal Ministerului Justitiei, prin care a fost respinsa solicitarea adresata autoritatilor americane de a fi extra dat Munaf. Motivarea lui Botos va fi data publicitatii in zilele urma toare, iar contestatia, potrivit procedurii, va fi judecata de Sectia penala a Curtii Supreme. (I.S.)


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea