Social

# impartasanie coronavirus #impartasanie

BOR: Sfanta Impartasanie NU raspandeste infectarea cu coronavirus

Biserica Ortodoxa Romana a anuntat masurile ce vor fi luate in urmatoarea perioada pentru a preveni raspandirea noului coronavirus.


Astfel, slujbele vor avea loc in aer liber, iar sfintirea caselor credinciosilor se suspenda pe perioada starii de urgenta. De asemenea, slujbele in aer liber se vor face cu numarul maxim admis de autoritati, cu respectarea distantei de minim 1 metru intre participanti, a anuntat Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane. 

„În conformitate cu noile cerinţe legale, cuprinse în ordonanţa militară dată în starea de urgenţă, toate slujbele religioase se vor săvârşi exclusiv în aer liber (cu numărul maxim admis de autorităţi  şi cu respectarea distanţei de 1 metru între participanţi). În biserici se pot citi doar rugăciuni individuale şi se poate spovedi (individual). Orice slujbă religioasă se va oficia doar afară! Practica (locală) a sfinţirii caselor se suspendă în aceasta perioadă critică”, a declarat Vasile Bănescu.

In ceea ce priveste Sfanta Impartasanie, reprezentantii Bisericii spun ca aceasta nu este o sursa de infectare cu noul coronavirus. 

"Sfânta Împartăşanie NU este o sursă de infestare pentru omul credincios. Cei necredincioşi nu se împărtăşesc deloc; doar îşi permit să comenteze pe marginea unei probleme pe care nu au cum să o înţeleagă în absenţa credinţei.  Cei mai slabi în credinţă îşi vor tranşa dilemele în cadrul spovedaniei, împreună cu duhovnicul lor”, a spus Vasile Bănescu. Mesajul purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe pentru credincioşi este unul care îndeamnă la realism, solidaritate şi conştiinţă civică.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea