Social

#aurelian bondrea #proces #spiru haret

Bondrea nu este recunoscut ca rector USH, procesul se amana

Procesul intentat de Universitatea " Spiru Haret " pentru a suspenda Hotararea de Guvern care o impiedica sa organizeze examen de admitere a fost amanat pentru 11 august. Guvernul sustine ca aurelian bondrea nu poate reprezenta universitatea.

Calitatea de rector a lui Bondrea este contestata de Executiv si, pentru ca toate actele din actiune au fost semnate de el, procesul a fost amanat. Avocatii "Spiru Haret" trebuie sa aduca dovezi care sa ateste calitatea de rector si de presedinte USH a lui Bondrea la noua infatisare.

Actiunea depusa de reprezentantii universitatii la Curtea de Apel Bucuresti cere suspendarea HG 749/2009, pe baza faptului ca "se incalca principiul constitutional al autonomiei universitare si dreptul fundamental al oricarei persoane la respectarea proprietatii private".

Universitatea "Spiru Haret" are 311.928 de studenti, doua treimi din totalul studentilor din Romania.

Fonduri de stat pentru universitatile private?

Modificarile aduse de ministrul Educatiei si de sindicalisti la viitorul cod al educatiei ar putea stipula fonduri de la stat pentru universitatile private. 

Fara alte precizari, textul spune ca "statul poate sprijini invatamantul superior particular acreditat".

Pana acum universitatile private aveau acces doar la fonduri de cercetare constituite din bani publici .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea