Social

Bogdan Olteanu a primit premiul "Secera si Ciocanul"

Presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, i-a fost decernat, sambata, in absenta, premiul "Secera si Ciocanul" din partea Societatii Timisoara, pentru ca nu si-a onorat promisiunea de a lua in dezbatere proiectul Legii lustratiei , transmite corespondentul ROMPRES.

Presedintele Societatii Timisoara, Florian Mihalcea, a declarat ca, pentru prima data in cei 15 ani de cand s-a lansat acest eveniment, pentru anul 2007 nu a fost acordat premiul "Speranta", deoarece nimeni nu a depus eforturi reale pentru aplicarea Punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara. In opinia sa, aplicarea Punctului 8 ar fi insemnat o epurare a societatii si, mai ales, a structurilor de conducere a tarii de fostii nomenclaturisti si colaboratori ai fostei Securitati.

De-a lungul anilor, Societatea Timisoara a acordat premiul "Secera si Ciocanul" lui Ion Iliescu, Adrian Nastase, Nicolae Vacaroiu, Rodica Stanoiu , Gheorghe Onisoru, Curtii Constitutionale si Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului. In urma cu doi ani, Societatea Timisoara i-a retras Monei Musca premiul "Speranta", dupa ce CNSAS a dat decizie de colaborare cu fosta Securitate.

Premiul "Punctul 12 al Proclamatiei de la Timisoara", pentru promovarea principiilor Proclamatiei in diaspora , a fost acordat scriitoarei Sanda Golopentia, care traieste in SUA. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea