Social

#bogdan marinescu #urmarire penala #cazul maternitatea giulesti

Bogdan Marinescu, urmarit penal in cazul Maternitatea Giulesti

Medicul este pentru si neluarea masurilor legare de sanatate si de securitate in munca in cazul copiilor decedati in incendiul de la , informeaza realitatea.net.

Procurorii Sectiei de Urmarie Penala si Criminalistica au dispus inceperea urmaririi penale in cursul zilei de ieri.

Acestia sustin ca in calitatea sa de manager al Maternitatii Giulesti, Bogdan Marinescu nu a intreprins niciun demers pentru infiintarea in cadrul unitatii spitalicesti a Serviciului Intern de Prevenire si Protectie.

"Acest serviciu ar fi trebuit sa aiba in competenta inclusiv analizarea alegerii, cumpararii, intretinerii si utilizarii echipamentelor de munca, a echipamentelor de protectie colectiva si individuala si care ar fi putut identifica pericolele si riscurile de natura electrica, aspect care a avut un rol favorizant in producerea incendiului din data de 16.08.2010", informeaza comunicatul  Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In luna august, sase bebelusi au murit in timpul unui incendiu izbucnit la Maternitatea Giulesti din Bucuresti. Alti sase nou-nascuti au fost raniti, fiind ulterior internati la Spitalul de copii “ Grigore Alexandrescu ”. Costul tratamentului bebelusilor s-a ridicat la 40.000 de euro.

Foto: Cotidianul

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea