Social

Bogatii tenisului: Federer,la o racheta de Sampras

Elvetianul are nevoie de 38.000 de dolari pentru a depasi bariera de 40 milioane de dolari castigati in cariera si vizeaza pozitia ocupata de american.

In acest moment, este singurul jucator din istoria ATP care a reusit sa castige mai mult de 40 milioane de dolari, fara venituri din publicitate. Dar acest record poate fi doborat de Federer chiar in acest an.

Roger Federer nu se afla in cel mai bun moment al carierei sale. Pana in acest moment, elvetianul a castigat un singur , la Estoril, si a jucat doua finale de Masters Series, la Monte Carlo si Hamburg. Cu toate acestea, elvetianul mai are nevoie de doar 38.000 de dolari pentru a deveni al doilea jucator din istoria ATP ce reuseste sa castige mai mult de 40 milioane de dolari.

Primul a fost Pete Sampras , cel care insa s-a oprit la bariera de 43.280.789 de dolari. Dar elvetianul poate ajunge pe primul loc in topul castigurilor chiar in acest an, mai ales ca mai sunt de disputat trei turnee de Grand Slam , si anume Roland Garros , Wimbledon si US Open. La acestea se mai adauga si din China, ce ofera premii totale de 3.700.000 de dolari.

Nadal poate intra in top 10

Nu numai Federer este aproape de o performanta istorica, ci si spaniolul Nadal. La numai 21 de ani, Rafael a castigat putin peste 16 milioane de dolari in cariera si mai are nevoie de 1,2 milioane de dolari pentru a patrunde in top 10 al jucatorilor cu cele mai mari venituri. In schimb, sarbul Novak Djokovic mai are de tras pana sa se poata lauda cu astfel de venituri.

In contul lui se afla 7,5 milioane de dolari, din care 2,7 milioane au intrat doar in aceasta prima jumatate de an cand s-a impus la Australian Open si in Mastersurile de la Roma si .
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea