Social

#inghetare salarii #sindicate invatamant #emil boc

Boc voia inghetarea salariilor timp de 6 luni

Premierul Emil Boc a cerut, luni seara, sindicatelor, sa accepte un moratoriu pe 6 luni privind cresterile salariale din sectorul bugetar, insa liderii sindicali au acceptat o amanare a cresterii acestora pana in luna mai, cu conditia acordarii unui "bonus" peste cresterea de 5% anuntata initial de Guvern.

"Premierul dorea sa ne impuna un moratoriu pe 6 luni in ce priveste cresterile salariale si a motivat aceasta masura prin faptul ca nu are date concludente legate de evolutia crizei. Noi i-am spus ca suntem de acord cu o amanare de 4 luni a cresterilor salariale daca accepta ca majorarile salariilor bugetarilor sa fie mai mari decat inflatia prognozata pentru acest an. A acceptat acest lucru si urmeaza sa renegociem cresterea salariilor dupa 15 aprilie", a declarat marti, pentru NewsIn, presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu .

Daca situatia economica nu se va imbunatati in urmatoarele luni, salariile ar urma sa creasca din luna mai cu 3% si cu 2% in luna octombrie, a spus liderul sindical. Premierul a refuzat sa se pronunte cu privire la majorarea salariilor profesorilor .

La randul sau, vicepresedintele Blocului National Sindical, Ovidiu Jurca , a precizat, ca premierul a refuzat sa dea un raspuns clar in ceea ce priveste majorarea salariilor profesorilor, insa in cadrul discutiilor a aparut si varianta amanarii acestor cresteri pana la sfarsitul anului. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea