Social

#emil boc #impozite #producatori #benzina

Boc: Guvernul poate lua contramasuri daca pretul la carburanti e nejustificat

Premierul Emil Boc a declarat, luni seara, la televiziunea nationala ca Executivul ar putea impune impozite producatorilor care cresc rapid si nejustificat pretul carburantilor.

Boc a precizat ca a solicitat Consiliului Concurentei sa verifice daca exista o situatie de pe aceasta piata, iar  Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) sa analizeze profitul companiilor din domeniu.

"In privinta pretului, eu am dat dispozitie la doua verificari paralele, una la Consiliul Concurentei , pentru a vedea daca nu este vorba de practici de monopol , si la ANAF, sa verifice, practic, gradul de profit pe care il au cei care maresc foarte rapid pretul la benzina, pentru ca in acele conditii, daca exista profituri care cresc foarte mult si nejustificat intr-o asemenea perioada foarte dificila, si statul roman poate avea cateva contramasuri specifice economiei de piata", a spus Emil Boc.

Seful Executivului a explicat ca statul nu are mijloace directe pentru a reglementa pretul carburantilor, dar ca poate interveni indirect "pentru a-i trage la raspundere pe cei care maresc nejustificat preturile", si a mentionat ca pot fi impuse anumite impozite.

Premierul a mai spus ca platim acest pret mare din cauza greselilor Guvernului Nastase.

"Platim pretul politicii iresponsabile a Guvernului Nastase de privatizare a Petrom care nu a tinut cont de interesul national. S-a vandut cu 600 de milioane de euro . Companii similiare pe piata internationala se vand cu 18 miliarde de euro. Sunt lucruri contrare interesului national", a mai declarat premierul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea