Social

#ce #emil boc #guvern #deficit #buget

Boc aminteste: sanctiunea pentru deficit bugetar excesiv planeaza din nou deasupra Romaniei

Romania este la un pas de a fi sanctionata de Comisia Europeana din cauza deficitului bugetar excesiv, titreaza Realitatea TV, citandu-l pe premierul Emil Boc. Problema sanctiunii pe care ar putea-o suferi Romania revine in discutie dupa ce pe 18 februarie Comisia Europeana decisese ca va amana decizia in acest sens, deoarece tara noastra nu trimisese raportul privind deficitul bugetar pe 2008.

Emil Boc subliniaza faptul ca autoritatile fac eforturi pentru a evita o sanctiune europeana, subliniind insa faptul ca Romania a cheltuit mai mult decat a produs, ajungand la un deficit de 5,2% in 2008. Acest fapt “ridica riscul ca CE sa ridice un semnal de alarma in aprilie legat de deficitul excesiv, cu sanctiunile de rigoare”, dupa cum a declarat premierul.

Pe 18 februarie presa romaneasca anunta ca Romania a scapat deocamdata de procedura de deficit excesiv , dupa ce Comisia Europeana nu a analizat cazul Romaniei, datorita lipsei raportului privind deficitul bugetar pe 2008. Conform datelor oficiale Romania a avut anul trecut un deficit bugetar de 5,2% din PIB, adica peste limita de 3% prevazuta in Pactul de Crestere si Stabilitate al Uniunii Europene.

In cazul in care tara noastra va intra in randul tarilor sanctionate pentru deficit excesiv Comisia Europeana va monitoriza cheltuielile publice facute de Guvern, putandu-se ajunge chiar la restrictionarea accesului la fondurile europene .

Pe lista statelor europene care vor fi supuse procedurii de deficit excesiv din partea Comisiei Europene se afla Franta, Grecia, Spania, Irlanda, Letonia si Malta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea