Social

#conditii speciale #patriarhie #restrictii #boboteaza #pandemie

Boboteaza in pandemie! Conditii speciale in acest an! Precizari de la Patriarhie

Boboteaza este una dintre cele mai mari sarbatori bisericesti. Anul acesta insa, Boboteaza se va desfasura in conditii speciale, in urma restrictiilor impuse de pandemie.

 

Patriarhia a venit cu cateva precizari in acest sens. Astfel, potrivit Patriarhiei, credinciosii vor primi aghiasma in sticle imbuteliate si vor fi binecuvantati prin stropire.

 Mai mult, evenimentele liturgice se vor desfasura cu respectarea regulilor sanitare impuse (dezinfectarea mainilor, purtarea mastii de protectie si pastrarea distantei sociale). 

Evenimentele din acest an vor avea loc conform urmatorului program, potrivit realitatea.net:

Marti, Ajunul Bobotezei

  • Intre orele 12:00 - 13:00 va fi savarsita Slujba Sfintirii Mari a apei (Aghiasma Mare) in Catedrala Patriarhala pentru nevoile Catedralei. In acelasi timp, in Altarul de vara, va fi sfintita si o mare cantitate de apa, pentru a fi imbuteliata pana seara, in sticle de un litru.
  • Sticlele cu Aghiasma Mare, imbuteliate marti, vor fi oferite credinciosilor prezenti la Catedrala patriarhala miercuri, incepand cu ora 7.00, langa Altarul de vara. Acestia vor avansa pe un culoar bine marcat, pastrand in mers distanta de 1,5 m si purtand masca de protectie.

Miercuri, Boboteaza

  • Intre orele 07:00 - 14:00 accesul credinciosilor spre Catedrala Patriarhala se va realiza doar dinspre Piata Unirii, accesul dinspre Strada 11 iunie fiind restrictionat (pe acest traseu va fi permisa doar coborarea dinspre Catedrala);
  • Intre orele 09:30 - 12:00 va fi savarsita Sfanta Liturghie in interiorul Catedralei Patriarhale, respectandu-se toate normele sanitare in vigoare;
  • Intre orele 12:00 - 13:00 va fi savarsita din nou Slujba Sfintirii Mari a apei (Aghiasma Mare) de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, intr-un vas unic de argint, in Pridvorul Resedintei Patriarhale, dupa care credinciosii prezenti la slujba vor fi binecuvantati prin stropire cu aceasta Aghiasma Mare din ziua miercuri.

Patriarhia Romana subliniaza ca nu vor mai exista vase mari cu apa ca in anii precedenti, ci credinciosii vor primi Aghiasma Mare deja imbuteliata, pentru a se evita aglomerarea credinciosilor la distribuirea acesteia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea