Social

# valoare moneda #Aurel Vlaicu #moneda argint #bnr #argint

BNR lanseaza o noua moneda de argint. Cum arata si care este valoarea acesteia

Banca Nationala a Romaniei (BNR), lanseaza astazi o noua moneda de argint. Tematica acesteia este “125 de ani de la nasterea lui Tudor Vianu”. Iata cum arata noua moneda emisa de BNR, dar si care este valoarea acesteia.

 

Aversul monedei prezinta cladirea Facultatii de Litere a Universitatii Bucuresti, inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", stema Romaniei, valoarea nominala "10 LEI" si anul de emisiune "2022".

Reversul monedei reda portretul, suprapus partial pe doua carti, semnatura si numele lui Tudor Vianu si inscriptia "125 DE ANI DE LA NASTERE", este precizat pe site-ul BNR. 

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central, redactate in limbile romana, engleza si franceza.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Pretul de vanzare pentru moneda din argint este de 450 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 125 de ani de la nasterea lui Tudor Vianu au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

FOTO: pixabay.com, bnr.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea