Social

Blaga: Cad vizele pentru Anglia

Secretarul general al PD, Vasile Blaga, se arata sigur de doua lucruri: adoptarea de catre Parlament a pachetului de legi privind administratia publica si desfiintarea vizelor pentru Marea Britanie pina in ianuarie 2007.

Cu siguranta ca vizele pentru Marea Britanie vor fi ridicate pina in ianuarie 2007, s-a aratat ieri convins Vasile Blaga. Certitudinea ministrului de Interne vine in urma unor intilniri avute saptamina trecuta cu mai multi oficiali ai Uniunii Europene, care l-au asigurat ca raportul din aprilie va fi favorabil tarii noastre. Mai mult, Blaga este convins ca Anglia va ratifica Tratatul de aderare a tarii noastre chiar inainte de Raportul din aprilie. In opinia lui Blaga, ratificarea tratatului ar putea avea ca efect ridicarea vizelor, mai ales ca, dupa spusele ministrului de Interne, infractionalitatea din partea romanilor pe tarim englez se afla la cote destul de mici.

Ministrul Administratiei si Internelor , Vasile Blaga, a anuntat ca pachetul de legi care reglementeaza administratia publica locala si centrala va fi adus in dezbaterea parlamentara la inceputul sesiunii viitoare, in februarie 2006, si va fi discutat in procedura de urgenta. Doar legea prefectului care ar fi trebuit sa intre odata cu celelalte va beneficia de un tratament diferentiat, aceasta fiind promovata prin Ordonanta de Urgenta in sedinta de miercuri a guvernului. Motivul invocat de Blaga pentru aceasta graba este termenul de 1 ianuarie 2006 impus de programul de guvernare pentru depolitizarea acestei functii.

Politia locala devine comunitara

Din pachetul privind legile administratiei va face parte si legea politiilor locale. Potrivit noului proiect legislativ , acest concept de politie locala va inlocui politia comunitara , extinzindu-se astfel prerogativele fostei structuri. Pe linga ordinea si siguranta publica, politia locala se va ocupa de traficul rutier, de mediu si de controlul in constructii. Structura nou-infiintata va intra in subordinea primarului si va fi formata din ofiteri detasati de la politia municipala. Pentru ca cei detasati sa nu sufere o micsorare a salariului trecind de la Ministerul de Interne la primarii, am discutat cu ministrul Finantelor marirea cotei de venit care se intoarce la administratia locala, de la 47% la 50-51%, pentru a suplimenta fondurile din care acestia vor fi platiti, a explicat presedintele PD, Emil Boc.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea