Social

#casatorii neortodocsi #casatorii ortodocsi #casatorii BOR #bor

Biserica Ortodoxa interzice casatoriile intre ortodocsi si catolici

Biserica ortodoxa interzice a casatoriilor intre ortodocsi si ne-ortodocsi, iar casatoria dintre ortodocsi si ne-crestini este absolut interzisa este concluzia intalnirii Intaistatatorilor din Bisericile Ortodoxe care a avut loc la sfarsitul lunii trecute in Creta, si la care a luat parte si Patriarhul Daniel.

Conform acriviei canonice adoptata de Marele Sinod Panortodox, casatoriile mixte intre ortodocsi si ne-ortodocsi sau ne-crestini sunt interzise.

Cu privire la casatoriile mixte intre ortodocsi si ne-ortodocsi sau ne-crestini, s-a hotarat:

i. Casatoria intre ortodocsi si ne-ortodocsi este interzisa conform acriviei canonice (canonul 72 al Sinodului Quinisext).

ii. Posibilitatea aplicarii iconomiei bisericesti cu privire la impedimentele la casatorie trebuie sa fie reglementata de Sfantul Sinod al fiecarei Biserici Ortodoxe Autocefale, conform principiilor stabilite de sfintele canoane bisericesti, in spiritul unui discernamant pastoral, astfel incat sa serveasca mantuirii omului.

iii. Casatoria dintre ortodocsi si ne-crestini este absolut interzisa, potrivit acriviei canonice.

Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al BOR, a declarat intr-o interventie telefonica la B1 Tv, ca o casatorie este totusi posibila cu acordul bisericii, cu aprobarea episcopului.

“Casatoria intre ortodocsi si ne-ortodocsi este interzisa dar Biserica are ingaduinta. Prin iconomie se permite acest lucru. Exista o conditie. Copiii rezultati din casatorie sa fie botezati ortodocsi", a spus Banescu.

Sursa foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea