Social

„Bine ati venit in Republica Kosovo!”

Premierul kosovar a inaugurat primul panou de la frontiera cu numele statului. Politia sarba a impiedicat sute de rezervisti ai armatei sa se indrepte spre punctul de frontiera unde intentionau sa inlature inscriptia. Autoritatile de la Pristina au sfidat inca o data Belgradul, aflat deja in plina criza guvernamentala din cauza independentei provinciei. Premierul kosovar Hashim Thaci a inaugurat, ieri, primul panou care poarta numele noului stat Kosovo, la postul de frontiera de la Merdare (nordul teritoriului), marcand simbolic separarea totala de Serbia, relateaza AFP si „B92”. „Acest panou simbolizeaza frontiera dintre noul stat Kosovo, care divizeaza trecutul de viitor, izolarea de deschiderea unei perspective pentru o integrare”, a declarat Thaci, conform Mediafax. Panoul poarta inscriptia „Bun venit in Republica Kosovo”, scrisa in limbile albaneza, sarba si engleza. Ceremonia de inaugurare a fost atent supravegheata de trupele KFOR si de politia kosovara, avand in vedere ca aici au avut loc, la 21 februarie , o serie de incidente, cu 300 de fosti rezervisti ai armatei sarbe care au protestat extrem de violent fata de independenta provinciei.

Sarbii promit sa distruga panoul

Mai mult, inscriptia se pare ca nu ar fi avut o viata foarte lunga daca politia sarba nu impiedica, ieri, sute de rezervisti ai armatei - fosti combatanti sarbi din Kosovo - sa se indrepte spre granita, informeaza AP, citat de Rompres. Ei intentionau sa plece din orasul Kursumlija si sa ajunga la Merdare, unde sa inlature inscriptia „Republica Kosovo”. Sute de politisti le-au tinut insa calea, intre cele doua tabere avand loc altercatii, dar fara incidente grave. Protestatarii au fost dispersati, dar au promis ca vor reveni luni. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea